Android telefona root atmak, sistem dosyalarının düzenlenmesine imkan sunar. Root ile birlikte Android cihazınızdaki birçok dosya üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Buna ek olarak silme işlemlerinizi de root ile gerçekleştirebilirsiniz. Telefona root atmak her ne kadar zor görünse de basittir. Çünkü, teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte root atma programları ortaya çıkmıştır.
Android Telefona Root Nasıl Atılır?
Magisk programı ile birlikte sistem bölümleri üzerinde birçok değişiklik yapabilirsiniz. Bu programın diğer root atma programı arasında ön plana çıkmasının elbette ki çeşitli sebepleri var;
- Bu program ile birlikte root attıktan sonra işlemi geri alabilirsiniz.
- Güvenlik durumu en üst seviyededir.
- Root gizlemesi yapabiliyor.
- Açık kaynak koduna sahip.
Peki, Magisk ile nasıl root atılır?
Programı kullanmadan önce Android sisteminizin güncel olduğundan emin olun. Eğer, daha önceden root attıysanız root’u kaldırın. Bu aşamadan sonra Android telefona root atma işine başlayın.
Android telefona root atmak için ihtiyacınız olan şeyler;
- Magisk Manager Uygulaması
- TWRP gibi Custam Recovery
1) Magisk Manager Uygulamasını Yükleyin
İlk olarak bilinmeyen kaynaklardan uygulama yükle seçeneğini aktif etmeniz gerekir. Daha sonraki süreçte ise Magisk Manager yüklenmelidir. Uygulamaya ilk girdiğinizde 3 tane kocaman çarpı işareti ile karşı karşıya kalacaksınız, panik yapmanıza gerek yok. Bu çarpı işaretleri root attıktan sonra yeşile dönecektir.
- zip dosyasını indirin. Dilerseniz, buradan indirebilirsiniz.
- Daha sonra telefonu kapatıp ‘’Recovery’’ modunda başlatın. Tabi, bundan önce yedeği almayı unutmayın.
- Install seçeneğini seçin.
- Dosyayı seçin ve yüklemeyi başlatın.
- Yükleme işlemi tamamlandı.
2) Root’u Gizleyin
Android cihaza root atmak için yüklemeyi yaptıktan sonra şimdi root gizlemesi yapmanız gerekir. Bunun için uygulamada bulunan ‘’Settings’’ kısmına tıklayın. Buraya sol üst köşeden ulaşabilirsiniz. Magisk Hide ve Enable Busy seçeneklerini de etkinleştirin. Bu aşamadan sonra bütün çarpıların yeşil renge döndüğünü göreceksiniz.
Telefona root atma konusunun son aşamasında ise şu adımları takip edin; Ayarlar > Uygulamalar > Sistem uygulamalarını göster,
bu adımlardan sonra Play Store seçeneğini bulun ve tıklayın. Burada ‘’Önbelleği sil’’ seçeneğine tıklayın. Böylece engellenen uygulamaları da rahatlıkla indirebileceksiniz.
Not: Android telefona root atmak 2021 yılında da aynı şekilde yapılır. Root atmak için zorlu sistemsel adımlar atmanıza gerek kalmadan programlar ile rahatlıkla atabilirsiniz.